Blog

18-12-2013

Wie ben jij?

 
Yes, who are you! Het is heerlijk om even mee te zingen en te springen met de Foo Fighters, maar wie ben jij eigenlijk?
 
Ieder mens is verschillend, niemand is hetzelfde. Zouden er daarom zoveel dieetboeken en afvalgoeroes zijn? Het is niet ‘one size fits all’.
 
Een eetpatroon zonder koolhydraten, LCHF, Voedselzandloper, Sonja Bakker, Paleo, noem maar op. Maar wat voor de één geldt, hoeft voor de ander niet zo te zijn.
Krijgt de één klachten na het eten van brood of suiker, krijgt een ander het van melkproducten en weer een ander heeft nergens last van.
 
Zo kan ik rustig koekjes en chocolade laten staan, blijkbaar heeft mijn lichaam dat niet nodig, maar kaas en chips hebben des te meer mijn interesse. Na een aantal weken (chips blijft bij ons een weekendsnack) goed te hebben ‘nagevoeld’ blijkt dat chips niet goed valt. ’s Nachts voel ik het bakje chips echt zitten in mijn buik. Sindsdien kies ik wat vaker voor een handje noten of een bakje zelfgepofte popcorn.

 

Probeer uit te zoeken wie jij bent. Voel wat goed doet binnenin. Luister naar je lichaam.