Blog

18-03-2014

Wat eet een gewichtsconsulente?

 

Er zijn mensen die denken, een aantal durft te vragen, dat ik alleen maar supergezond eet. Nooit een koekje, taart, chips, friet of alcohol. Zou dit echt zo zijn?

 

Vandaag laat ik je zien wat ik gisteren heb gegeten.

 

Maandag 17 maart

 

Ontbijt:
Havermoutpap die ’s nacht heeft staan weken in de koelkast, overnight oats. Hiervoor gebruik ik gewone melk en ’s morgens giet ik er een scheutje kokend water bij. Deze havermoutpap vulde ik ’s avonds al aan met pompoenpitten.

 

Tussendoortje:
Handje ongezouten en ongebrande nootjes. Amandelen zijn bij mij favoriet en meestal vis ik die er als eerste uit. Ik zorg wel voor variatie, dus ook paranoten, walnoten, pecannoten en hazelnoten. Let op: het blijft wel bij een handje. En dan ook je eigen hand. Als je jouw hand als maatstaf neemt voor je kind, is dat teveel.

 

Lunch:

Twee volkoren boterhammen besmeerd met roomboter. Eén met pindakaas en de andere met boerenkaas.

Eén gekookt ei.

Een aantal snoeptomaatjes.

 

Tussendoortje:

Drie met roomboter besmeerde Zweedse broodjes. Aangezien we afgelopen weekend tuinkruiden hebben gekocht, heb ik er nog een aantal verse kruiden over gestrooid.

Eén banaan.

 

Avondeten:
Volkorenpasta met diverse groenten zoals ui, knoflook, paprika en broccoli (voor de mannen aangevuld met salami). Uiteraard een flinke scheut olijfolie, peper en zeezout en verse kruiden.

Het is bij één bord gebleven, hoewel het erg lekker was, hebben we geen tweede keer opgeschept. Wat over was, gebruik ik vanavond als soep. En anders dan vries ik het in om op een later tijdstip te gebruiken. Pasta is trouwens ook lekker om als salade mee te nemen naar je werk als lunch.

 

Tussendoortje:
Eén schaaltje geitenyoghurt met hennepzaadjes.

 

Wat betreft het drinken. In de winter drink ik eigenlijk alleen maar thee. Bij elk eetmoment drink ik en tussendoor drink ik ook nog.

 

Conclusie
Hieruit kun je opmaken dat ik gezond eet. In het weekend komt daar nog een bakje chips of popcorn en een wijntje bij. Met een verjaardag eet ik ook een stuk vlaai of taart. Maar als er veel verjaardagen met bijbehorende traktaties zijn in korte tijd, laat ik een aantal stukken vlaai of taart schieten en kies ik voor mezelf.

Mijn fruitquotum behaalde ik vandaag niet, 2 stuks. De andere dagen kom ik daar wel aan. Dus geen paniek. Ga daar dus relaxed mee om.

 

Mijn motto is:
Eet en drink 90% gezond, dan kun je die 10% ongezond aan!