Blog

28-04-2014

Spruitjes en zo! Maastricht en Omstreken sponsort Het BeterBoek

 

Wij nemen deel aan het maatschappelijke zorgproject Het BeterBoek voor de kinderafdeling en dagbehandeling in het Academisch Ziekenhuis Maastricht. Mede dankzij onze deelname krijgen kinderen die opgenomen of behandeld worden in het Academisch Ziekenhuis Maastricht, Het Beterboek uitgereikt!

 

Een ziekenhuisopname is voor een kind vaak een ingrijpende gebeurtenis. Zeker voor heel jonge kinderen. Een goede voorbereiding en begeleiding kunnen veel angst en onzekerheid wegnemen. Het BeterBoek helpt hierbij.

 

Het BeterBoek

Kinderen die opgenomen zijn op de kinderafdeling of voor dagbehandeling in het Academisch Ziekenhuis Maastricht, krijgen Het BeterBoek uitgereikt. Het boek maakt de kinderen spelenderwijs wegwijs in het Academisch Ziekenhuis Maastricht en vertelt in beeld en tekst over de kinderafdeling, de mensen die er werken en de faciliteiten. Hierdoor kunnen de kinderen bewust terugkijken naar hun tijd op de kinderafdeling.

In Het BeterBoek is bovendien ruimte om verpleging en andere medewerkers een stukje te laten schrijven. De rest van de invulling van het boek is verdeeld over verhalen, kleurplaten en spelletjes.

 

Sponsoring

Het BeterBoek wordt ontwikkeld door het Academisch Ziekenhuis Maastricht in samenwerking met Bureau Méteau (kinderzorgcommunicatie) en mede mogelijk gemaakt door diverse sponsoren. Ook Spruitjes en zo! Maastricht en Omstreken is sponsor geworden van Het BeterBoek. Hiermee hebben wij bijgedragen aan de totstandkoming van Het BeterBoek 2013 voor kinderen van 2 tot 6 jaar en voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

 

Wij zijn blij dat wij op deze manier een positief steentje kunnen bijdragen aan deze ingrijpende gebeurtenis voor een kind.